Begin veertigers kennen het vast wel……
Altijd fanatiek aan teamsporten gedaan, totdat je lichaam niet meer kan wat je geest nog wel denkt te kunnen terwijl je pas halverwege de 30 bent.
Wat doe je dan? Beetje tennissen, lidmaatschapje sportschoolfabriek, maar echte voldoening haal je er niet uit.
Langzaam begin je ook wat meer vet vast te houden aan de voorkant. Het gaat niet meer zo makkelijk eraf als voorheen.
Op je werk ben druk, carrière ontwikkelt zich door en je neemt minder tijd om te sporten. Je weet dat je s’ochtends moet ontbijten en ‘smiddags niet te vet moet lunchen maar toch sluipt het erin. Langzaam ben je je lichaam aan het slopen.
In het weekend denk je dat je nog gewoon bier, wijn en eten in overvloed aankunt! Je lichaam spaart deze energie op omdat het door de week niet voldoende krijgt.
Tja net als vele van jullie was dit ook met mij aan de hand. En nu gaat het klinken alsof ik hiervoor betaald wordt☺

Ruim anderhalf jaar geleden ben ik bij InfinitySports gaan sporten. Gewoon omdat ik goede verhalen hoorde en resultaten zag bij een vriend van mij. Ik wilde niet bij een mega sportschool anoniem alle apparaten aflopen. Bij Infinity is het intiem, de drempel is laag en er komen leuke sporters. Het is normaal dat er telefoons en autosleutels gewoon op de balie blijven liggen en weer na de training meegaan met de eigenaar. Dit tekent eigenlijk het beste de gemoedelijke sfeer.
De eerste stap was gezet. Maandenlang ging ik 2 keer per week aan de slag, Small Group Training. Dus onder begeleiding van een trainer in kleine groepen van 6 tot 10 sporters.
Iedere keer trainde ik weer met iemand anders. Ook de trainingen zijn iedere week anders. In het begin was dit dus wekenlang spierpijn…..
Nick en Nydia wilde weten wat ik allemaal at en wilde mij gaan ‘meten en wegen’. Zelf vond ik dat gedoe en wilde die poespas niet.
Vanzelfsprekend was dat ook goed. Ik bleef lekker 2 keer week sporten.
Na een aantal weken voel je je meer vertrouwd en raak je vaker in gesprek met andere sporters. Ik kon niet begrijpen dat er sporters waren die wel 5 keer week gingen sporten en na de training kip met rijst moesten eten….wat een fanatiekelingen!

Iedere maand merkte ik  dat ik fitter werd. De kilo’s vlogen er nog niet af, maar m’n kleding begon wel iets ruimer te zitten. Naarmate ik fitter werd, ging het trainen ook “makkelijker”, althans met minder spierpijn. Naast de kracht training ging ik ook meedoen met groepslessen om de conditie te verbeteren.
Eind 2017 startten er weer “challenges”. Dit zijn trajecten waarin je minimaal 2 keer week moet sporten en je aan je persoonlijke eetschema’s moet blijven houden. Vanzelfsprekend vond ik dit ook gedoe en hoefde niet mee te doen. Toen ik merkte dat meerdere trainingsmaatjes meededen ben ik toch ook gestart. En daar heb ik geen moment spijt van gehad!!

Nick en Nydia leggen in bijeenkomsten uit wat de achterliggende theorie is en wat er met je lichaam gaat gebeuren. Ze nemen je langzaam mee in dit traject van verandering (fysiek en mentaal). Na de intake bleek dat ik veel te weinig at…….en dat moest worden aangepast. Wekelijks gingen de kcals omhoog tot ik bijna niet meer wist hoe het naar binnen moest werken. Dit was mentaal wel een dingetje want ik wilde juist afvallen. Het bizarre was dat ik niets aankwam. Omdat ik steeds fitter werd, kon ik makkelijker 3 tot 4 keer in de week gaan trainen. Ik weet nog hoe raar ik dit in het begin vond en begreep niet waar die mensen de tijd vandaan haalden…

Je gaat er kennelijk toch langzaam in mee en je wordt door de trainers (alle 5!) scherp gehouden. Nu zijn we aan het einde van mijn eerste (ja, eerste want ik weet zeker dat het nog een keer ga doen!) challenge. Mijn vetpercentage is met 7% gezakt, mijn gewicht van ca 98 kg naar ca 91 kg en ik ben veel centimeters kwijt in taille, buik en billen.
Doordat m’n spiermassa is toegenomen is mijn borst-been en armomvang redelijk hetzelfde gebleven., vandaar ook nog dat hoge gewicht. Maar ook na zo’n traject besef je dat het niet alleen om gewicht gaat!

Nick en Nydia vertellen natuurlijk dat ik dat allemaal zelf heb gedaan. Maar net als andere sporters die ik spreek, is het pas echt gelukt door de hulp van hen beiden!
Kortom het is echt een aanrader om met zo’n challenge mee te doen. En vind je het allemaal overdreven en wil je gewoon lekker en gezellig sporten……zo ben ik ook begonnen!

Category
Tags

Comments are closed