Zo blij als ik was dat Fitclub voorbij was (eindelijk weer zelf bepalen wat je mag eten), zo makkelijk liet ik me overhalen om nog een keer mee te doen. Ergens toch bang dat je het zelf niet onder controle kan houden en stiekem ook omdat je weet hoeveel resultaat het kon opleveren: wat zou een tweede keer dan brengen? En daarnaast was het toch wel leuk allemaal. Iemand die je op je huid zit en je helpt het beste uit jezelf te halen en zoveel motivatie van iedereen op de sportschool.

Verschillen

Wat ten eerste opviel was mijn instelling. Waar de eerste keer voelde als een programma, voelde de tweede keer meer als een lifestyle; gewoon normaal. Dat was al een heel fijn verschil en hierdoor merkte ik ook dat ik er veel minder moeite mee had om het eetschema vol te houden. Meer calorieën in de opbouw? Waar ik de vorige keer uit elkaar plofte bij 2100, gingen de 2500 calorieën me dit keer prima af. Terug naar 1500 en 2 visweken? Waar ik de vorige keer heel weinig energie had en geen kracht meer in mijn lichaam voelde, merkte in er nu eigenlijk weinig van. Misschien omdat je weet wat je kan verwachten, maar deels denk ik ook vanwege de periode. In de zomer op een terras willen zitten en dan aan de vis moeten is toch anders dan in de saaie winterweken.

Kortom: het ging veel gemakkelijker en de tijd vloog voorbij.

Dan het resultaat. Op papier gebeurde er niet zoveel. In de opbouw bouwde ik ook echt op (hallo kilo’s…) en in de afbouw ging dat er netjes weer af en uiteindelijk was ik 3 kilo lichter dan na de vorige keer. Centimeters verschilden eigenlijk amper (-4cm ten opzichte van eind vorige Fitclub) en in vetpercentage daalde ik wel iets, maar t viel eigenlijk nog tegen hoeveel (2%).

En dan zie je weer die foto’s. Hoe bestaat het dat je zo gefocust kan zijn op een cijfertje en daar dan bijna teleurgesteld van kan raken als je dan andersom toch dit ziet.. op papier mag het dan misschien niet zoveel lijken, in de werkelijkheid is het een wereld van verschil.

En dan kan ik het toch weer zeggen: ik ben zó blij dat ik mee heb gedaan aan de Fitclub!

Category
Tags

Comments are closed