Op je 40ste strakker, slanker en sterker zijn dan dat je ooit geweest bent !

Nick en Nydia hebben gevraagd mijn verhaal voor jullie op te schrijven, omdat dat wel eens een motivatie
of inspiratie zou kunnen zijn voor een ander.
Groot compliment natuurlijk, dus dat doe ik daarom ook graag. Velen van jullie denken vast dat ik slank geboren ben, maar dat is helaas niet het geval.
Ik ben klein en heb aanleg om snel te groeien in de breedte. Dit was altijd goed te zien aan mijn ronde postuur. Ik heb vanaf mijn puberteit, net als vele onder ons, altijd strijd geleverd tegen de kilo’s en daarbij ook tegen mezelf. Er is niets zo moeilijk als tevreden zijn met jezelf.
Ik heb dus ook vele maten gehad en heerlijk gejojood. Tot 3 jaar terug. Toen ben ik rigoureus in korte tijd 10 kilo afgevallen. Toen deze eraf waren voelde ik me zo goed in mijn vel, dat ik mezelf had
voorgenomen die 10 kilo er nooit meer bij te laten komen. Ik heb het roer volledig omgegooid, ik ging me verdiepen in wat voeding met je lijf doet en hoe je in de supermarkt de beste keuze kan maken.
Niet altijd makkelijk, maar ik wilde me echt zo goed blijven voelen. Ook pakte ik het hardlopen weer op en trok meerdere keren per week mijn schoenen aan om op gewicht te kunnen blijven. De beweging en de andere keuzes die ik maakte wat betreft voeding resulteerde in het redelijk stabiel houden van mijn gewicht. Helaas ging wel de zwaartekracht tegenwerken en mijn huid was op sommige plaatsen niet zo elastisch meer (of juist te elastisch) en bleef mijn buik, mijn bovenarmen en mijn billen de plaats waar het goed ging hangen. Richard was toen al druk bezig bij Infinitysports en stelde voor om ook aan krachttraining te gaan doen. Ik heb hem toen hartelijk uitgelachen, ik en krachttraining!? Hoe komt hij daarbij. Maar ik kwam er achter dat hardlopen heerlijk is om je hoofd leeg te maken en goed voor je conditie, maar echt niks doet voor het strakker krijgen van je lichaam. Toen ik Nick een keer sprak en Richard liet vallen dat ik misschien ook wel krachttraing wilde gaan doen, was er (jullie kennen Nick) geen weg terug en was mijn eerste proefles een feit. Bij die eerste proefles was ik aan de sfeer bij Infinity gelijk verkocht, wat een verademing ten opzichte van grote sportscholen. Zo leuk, gezellig en vooral de begeleiding vond ik top. Maar ik begon voorzichtig, eerst maar een tienrittenkaart. Dus eind 2016 begon mijn Infinity-avontuur met 1 x in de week Small Group Training en deed ik wat ik voor mezelf nooit voor mogelijk had gehad, aan krachttraining. Ik vond het vanaf dag 1 onwijs leuk, maar dat kwam ook zeker door de manier van lesgeven en de leuke motiverende mensen waarmee je traint. In januari spraken Richard en Nick over de Sixpack Challenge waaraan Richard mee zou gaan doen. Nick zei tegen mij, “Joh, ga ook meedoen!” Ja hoor Nick, ik! Was mijn reactie. Ik begin net en er is nog geen spier te zien. We zien gewoon wel hoever je komt, was Nick zijn reactie. Omdat ik wel van een uitdaging hou en ik het dan samen met Richard kon doen, ging ik ervoor. Niet met als doel een sixpack krijgen, want dat leek mij onmogelijk met mijn ongetrainde lijf en de korte tijd die we hadden. Dus mijn doel werd: Me voor 100% inzetten en dan kijken wat je met intensieve training en aangepaste voeding kan bereiken. Mijn tienrittenkaart werd een abonnement en vanaf februari veranderde ik van 1x in de week naar 4x in de week Small Group Training. Maar met trainen alleen kom je er niet. Misschien hebben jullie wel eens gehoord van de quote dat een sixpack gemaakt wordt in de keuken, nou ik ben er achter dat, wat je eet minstens zo belangrijk is als hoe vaak en hoe hard je traint. We kregen van Nick en Nydia een voedingsschema om eerst eens meer calorieën te eten en flink wat eiwitten te nuttigen. Bulken zoals dat zo mooi heet. Nou bulken werd het, ik moest meer en vaker eten dan dat ik daarvoor deed. Het was wennen, maar voelde goed en ik had er niet veel moeite mee. In een periode van 12 wkn kwam ik drie kilo aan, maar dat was ook de bedoeling, ik wist dat dat nodig was voor de laatste 10 wkn. Ik zag mijn lichaam gedurende al weken veranderen. Ik heb op advies van Nick en Nydia tussentijds foto’s gemaakt van mezelf en toen ik die op een rijtje zette viel ik stijl achterover….Wat gebeurt er veel in een korte tijd! Dat motiveerde natuurlijk enorm, je zag waar je het voor deed. En wat bleek, ik kreeg zelfs lijnen op mijn buik. Zouden die blokjes dan toch mogelijk zijn….? De laatste paar weken waren soms best zwaar, je gaat in die laatste tien weken steeds minder calorieën eten en je merkte dat uiteraard ook in de gym, je hebt minder energie en kracht. Maar we hadden een leuke groep mensen die meededen en via de groepsapp konden we elkaar opbeuren als iemand het even moeilijk had. De begeleiding van Nick en Nydia is top, je kan ze ten alle tijden bereiken via de app of mail voor als je vraag hebt en ze houden je goed in de gaten, tijdens de training en met wegen en meten. Ik kan niet anders zeggen dat het voor mij een geslaagd experiment geweest is. Wat een verandering, ik moet mezelf af en toe echt knijpen om te beseffen dat ik het echt zelf ben die ik in de spiegel zie. Het is dus echt mogelijk, als je je voor 100% inzet en nadenkt over wat je in je mond stopt, om op je 40ste strakker, slanker en sterker te zijn dan dat je ooit geweest bent. Dus ik zou graag tegen iedereen die ook met zoiets soortgelijks bezig is of die dit ook zou willen bereiken GA ERVOOR!!! Grijp de hulp van Nick en Nydia met beide handen aan, stel je doel en laat je door niets en niemand afleiden. Het is jouw lijf, jouw doel en je kan het!!

schermafbeelding-2017-06-21-om-12-08-17

Wat vinden onze sporters?

 Lianne Kramer
Lianne Kramer

"Ik vind het ontzettend leuk dat er bij InfinitySports een open cultuur is waarin er ruimte is voor gezelligheid. Dit is voor mij een motiverende factor."

 Ilse Koopman
Ilse Koopman

"Je krijgt goede en persoonlijke begeleiding zowel met sporten als voeding. Ik voel me energieker dan voorheen. Ook de training zijn zeer uitdagend!"

 Astrid Vleggeert
Astrid Vleggeert

“Sporten bij InfinitySports is verslavend. Voordat je het door hebt, kun je er niet meer mee stoppen... Het is mij al overkomen! De trainingen worden enthousiast gegeven en dit gevoel neem je mee naar huis.”

 Michael van Esch
Michael van Esch

“Vanaf de start train ik met plezier bij InfinitySports. De bootcamp lessen zijn zeer gevarieerd, worden professioneel gegeven en zijn op een goed tempo. Het is ideaal; in de natuur trainen en werken aan je lichaam en conditie.”